Stichting ConKim te Arnhem

Deze stichting maakt zich hard voor de bouw van een gemeenschapshuis in Zolani. Dit is een township met 5000 zielen, gelegen tussen Montagu en Ashton in Zuid-Afrika. Dit dorp bestaat voor het overgrote deel uit eenvoudige stenen huisjes uit het UDP-programma, grofweg 4 x 5 meter met een golfplaten dak. De inwoners van dit dorp zijn voor 90% werkloos en ongeveer een derde is besmet met HIV.

Om deze mensen te ondersteunen in hun bestaan en een uitzicht te bieden op een betere toekomst heeft de Stichting Conkim het op zich genomen om een gemeenschapcentrum te realiseren. Zij hebben hiervoor deelnemers gezocht, fondsen geworven en het gehele proces gecoordineerd, van aankopen van grond, de aankoop van bouwmaterialen tot het uitzenden van vrijwilligers.

Dit is voor Conkim de gebruikelijke werkwijze: In plaats van een project te bedenken en dit naar Zuid-Afrika te brengen, helpt zij mensen in Zuid-Afrika om hun eigen plan te realiseren. Op deze wijze zijn projecten ook op de lange termijn succesvol.

Wilt u meer weten over deze stichting, kijk ook eens op http://zolani.blogspot.com/

Omdat bovenstaande Vink+Veenman b.v. aansprak hebben wij een storting gedaan van 500,00

Mocht u naar aanleiding van dit stukje ook enthousiast geworden zijn, kunt u ten alle tijden een bijdrage doen. Elke bijdrage is welkom op het ING-rekeningnummer 103939 t.n.v. Stichting Conkim te Arnhem.