Herontwikkeling Maria-oord Vinkeveen

Project: Verbouwing voormalig Zustergebouw Maria-oord, 39 zorg(huur)appartementen + zorgplint te Vinkeveen
Opdrachtgever: Spelt Vastgoed BV, Nieuwveen en GroenWest, Mijdrecht
Architect: Studio 110 Architectuur, Vinkeveen
Aanneemsomklasse: € 4.000.000,00 - € 7.000.000,00

Vink+Veenman b.v. heeft een overeenkomst afgesloten met Spelt Vastgoed voor het afronden van de verbouwing van het voormalige zustergebouw Maria-Oord in Vinkeveen. In totaal zijn hier 39 huurappartementen en een zorgplint gerealiseerd. Het voormalige zustergebouw van Maria-Oord ligt aan de Herenweg in Vinkeveen.

Begin 2012 heeft Vink+Veenman b.v. de werkzaamheden aangevangen. De oplevering van dit project aan de opdrachtgever heeft begin 2013 plaatsgevonden.

Het gebouw bestaat uit 39 sociale huurappartementen met een oppervlakte variërend van circa 45 tot 110 vierkante meter. De appartementen worden kwalitatief hoogstaand afgewerkt.

Ook zijn de appartementen drempelloos en zeer energiezuinig. Verder komt er een zogenaamde zorgplint met naar verwachting twee huisartsenpraktijken, een vestiging van Zuwe Zorg en de Jeugdgezondheidszorg.

Aan de buitenzijde van het pand zullen moderne balkons worden toegepast, maar verder zal het pand in de originele staat worden hersteld.

De architect heeft een fraaie balans weten te vinden tussen de mogelijkheden van het bestaande gebouw, de huidige wensen van huurders en de wensen van de gebouw eigenaar.