Nieuwbouw Woonzorggebouw te Woubrugge

3 woongroepen gecombineerd met 16 zorgappartementen.

Project: Woonzorggebouw voor met 3 woongroepen gecombineerd met 16 zorgappartementen te Woubrugge
Opdrachtgever: Woondiensten Aarwoude, Leimuiden
Architect: Hofman en Van der Waart Architecten, Zoetermeer
Aanneemsomklasse € 2.000.000,00-€ 4.000.000,00In Woubrugge, op de locatie Hussonshoek, heeft Vink+Veenman b.v. in opdracht van en in samenwerking met Woondiensten Aarwoude een zorgcomplex nieuwgebouwd.

Dit zorgcomplex bestaat uit 3 groepswoningen waar in totaal 24 mensen kunnen wonen die vanwege dementie 24 uur per dag zorg nodig hebben. In hetzelfde gebouw bevinden zich 16 zelfstandige sociale huurwoningen, speciaal voor mensen die, veelal in verband met hun leeftijd, een stuk extra zorg “thuis” nodig hebben.

De 16 huurwoningen zijn zo gebouwd dat ze geschikt zijn om er zorg in te kunnen leveren. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk geheel zelfstandig blijven wonen.

De locatie ligt midden in het dorp, met het winkelcentrum Batehof aan de overkant van de straat en zo dicht mogelijk bij de voorzieningen. Zo denken wij met deze woningen in een grote behoefte te kunnen voorzien en hier interessante huurwoning aan te kunnen bieden aan mensen met lagere inkomens.

In het project is aardwarmte toegepast en daarmee bestaat ook in de zomer de mogelijkheid om de woningen te koelen. Hiervoor wordt de warmte (en in de zomer de koelte) uit de bodem benut.