36e editie Vink+Veenman Triathlon Nieuwkoop

Afgelopen zondag 3 juni 2018 heeft de Stichting Triathlon Nieuwkoop voor de 36e keer de Vink+Veenman Triathlon Nieuwkoop georganiseerd. Tijdens deze editie werd tevens gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 2018’.

De atleten moesten bijna twee kilometer zwemmen, negentig kilometer fietsen en ruim twintig kilometer hardlopen. Het zwemonderdeel vond plaats in de Nieuwkoopse Plassen. Anders dan in voorgaande jaren vond het zwemonderdeel plaats in het water bij Restaurant Strand Zomer. Hierdoor was ook dit onderdeel goed te volgen voor het publiek vanaf de steigers aan het Meijepad. Vervolgens werd er door de polders rondom Nieuwkoop gefietst en het afsluitende hardlopen gebeurde in Nieuwkoop.

Aan de start van de 36e editie Vink+Veenman Triathlon Nieuwkoop verscheen een ijzersterk deelnemersveld. Er waren meer dan 450 individuele inschrijvingen, waardoor de onderlinge concurrentie erg groot was. Daarnaast deden er ook nog meer dan 45 duo's/ trio's mee aan het evenement

De wedstrijd startte 10:30 uur en Allie Blijleven (directeur van hoofdsponsor Vink+Veenman b.v.) was van de partij om het startschot te geven.

Evert Scheltinga was de snelste deelnemer tijdens de 36de editie van de Vink+Veenman Triathlon Nieuwkoop. Scheltinga klokte een eindtijd van 03:57:48. Snelste dame werd Marleen Honkoop, zij finishte in 04:26:22.

We kunnen dus terug kijken op een prachtige dag met geweldige prestaties van de atleten en een super begeleiding van de vrijwilligers van het Nederlands Kampioenschap bij de 36e Vink+Veenman halve Triathlon van Nieuwkoop!

Voor meer informatie kunt u ook op de eigen website of de facebook-pagina van de Stichting Triathlon Nieuwkoop kijken.

Al met al: Een prachtig evenement met een positieve en super sportieve uitstraling voor zowel de gemeente Nieuwkoop als voor ons als hoofdsponsor.