Nieuwbouw dubbel woonhuis (kangoeroewoning)

te Alphen aan den Rijn

Project Nieuwbouw dubbel woonhuis (kangaroewoning) Alphen aan den Rijn
Opdrachtgever Particulier
Architect Topos Architecten, Waddinxveen


In opdracht van en in samenwerking met een tweetal particuliere opdrachtgevers heeft Vink+Veenman b.v. een dubbel woonhuis gebouwd te Alphen aan den Rijn.

De opdrachtgevers van dit project hebben een vrije kavel op rol gekocht van de gemeente. Op rol betekent dat de diepte van de percelen, circa 23 meter, vaststaat maar dat de koper de breedte van de bouwkavel zelf kan bepalen.

De vrije kavel bevindt zich aan het Pijlkruid in Alphen aan den Rijn met uitzicht op het Weteringpad en dicht bij het buitengebied.

Naast de vrijheid om zelf het formaat van de kavel te bepalen, is er ook een minimum aan randvoorwaarden. De bouwstijl is vrij te bepalen en het is mogelijk een vrijstaande villa, een twee-onder-een kap woning of een bungalow te realiseren.

Dit dubbel woonhuis bestaat uit 2 (woon)lagen en zal worden opgeleverd compleet met installaties. De hoofddraagconstructie bestaat uit kalkzandsteen en metselwerk.

En van de woningen betreft een zogenaamde "Kangoeroewoning". De kangoeroewoning is een woonconcept welke antwoord geeft op de trend van een terugtrekkende overheid en de toenemende participatiemaatschappij. Een kangoeroewoning zijn aan elkaar gekoppelde, zelfstandige woningen of wooneenheden met een inpandige verbindig.