Nieuwbouw 16 FLEX woningen te Vinkeveen

Project 16 Flexwoningen (CPO) "Vinkeveld" te Vinkeveen
Opdrachtgever Stichting Afbouwwoningen Westerheul IV
Architect Architectenbureau Van Klooster, Mijdrecht
Aanneemsomklasse Ä 500.000,00 - 2.000.000,00

Vink+Veenman b.v. heeft in opdracht van en in samenwerking met Stichting Afbouwwoningen in het plan "Vinkeveld" 16 energiezuinige flexwoningen ontwikkeld. Deze woningen zijn ontworpen in traditioneel dorpse architectuur.

Het stedenbouwkundig plan en de gevels waren reeds vastgelegd door de gemeente. Echter de koper kon de binnenzijde nog geheel naar eigen wens inrichten. De indeling is met iedere koper apart vastgelegd en getoetst aan de voorschriften door de architect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats van de binnenwanden en wensen met betrekking tot elektra aansluitingen. Daarbij kon men ervoor kiezen om een uitbouw en/of dakkapel direct mee te nemen in het ontwerp.

De keuze voor een Flexwoning levert een aantal zeer aantrekkelijke extra voordelen op. De belangrijkste voordelen zijn:
- Eigen wensen komen volledig tot hun recht doordat u zelf de indeling van de woning bepaald.
- Geen projectontwikkelaar maar rechtstreeks contact met architect en aannemer wat kosten bespaard en meer keuzevrijheid geeft.
- duurzame woningen, goed voor het milieu en uw portemonnee.
- kwalitatief goede woning voor een goede prijs, mede door eigen wensen.
- doordat u de woning zelf afbouwt kunt u de kwaliteit waarborgen en bespaart u tevens kosten.

De woningen worden wind- en waterdicht opgeleverd. De installaties (water afgedopt) worden aangelegd en gebruiksklaar. De dekvloeren en de scheidingswanden worden aangebracht. Bij de woningen zit standaard een afbouwpakket wat het volgende omvat: binnen- deuren en beglazing met bijbehorend hang- en sluitwerk; trapleuningen + leuninghouders;

Het volgende zit niet in de koopsom: keukeninrichting; sanitair badkamer en toilet; vloer- en/of wandtegels voor keuken, toilet, badkamer; leidingkokers; wandafwerkingen en bestrating. De koper mag zelf bepalen wat en bij wie hij dit aanschaft. De vergunning is al afgegeven, met een Energie Prestatie CoŽfficiŽnt (EPC) van 0,55 tot 0,6. Dit wordt mede bereikt door het toepassen van balans ventilatie, waarbij elke ruimte zijn eigen C02 regeling heeft.

De opdrachtgever heeft besloten om de gevels en dak extra te isoleren (Rc 7,0). De kozijnen worden voorzien van triple glas.Door deze maatregelen wordt de gemiddelde EPC verlaagd naar 0,4.

Op het gebied van CPO en keuzevrijheid heeft Vink+Veenman B.V. veel ervaring. Dit is zeker belangrijk, omdat CPO niet alleen een kwestie is van realiseren. Juist de communicatie, de flexibiliteit, de transparantie en de inzet van alle partijen zijn bepalend voor een succesvol CPO-project!

Kijk voor meer informatie ook eens op: www.woneninvinkeveld.nl